Свързани новини

10.03.2016 10:57

Петкова спря поръчка на ТЕЦ Марица изток 2

Видян 2107 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Теменужка Петкова разпореди прекратяване на поръчка на държавната ТЕЦ Марица-изток 2 ЕАД за външна ограда за почти 30 млн. лева. Това става след възложена от премиера Бойко Борисов проверка.


Поръчката е с предмет Инженеринг - проектиране, авторски надзор и изпълнение на Главната командно-контролна система за сигурност по част от периметъра на северната дъга и прилежащите й обекти, съобщиха от Министерството на енергетиката.


Предметът на договора включва външна физическа ограда, главен команден и контролен център, преустройство на административни офиси и други.


Поръчката е открита през юни 2014 г. без обявена прогнозна стойност. Въз основа на нея е сключено рамково споразумение, в което също липсва прогнозна стойност. Това е предпоставка за възлагането на дейности без лимит, аргументират се от МЕ.


На 28 януари 2016 г. е сключен договор по рамковото споразумение на стойност 29 280 900 лв. без ДДС.


ТЕЦ 2 реализира загуба за 2015 г. и към момента има недостиг на финансови средства за регулярно разплащане с доставчици и контрагенти. Възлагането на подобни дейности към този момент и при тези условия е неоправдано, е преценила министър Петкова.


Агенцията за държавна финансова инспекция в момента извършва проверка в държавното дружество. Обект на проверка е и законосъобразността на направената през юни 2014 г. поръчка.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля