Свързани новини

09.03.2016 14:38

Бареков: Плащаме на разбойниците да ни охраняват границата

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


"Вместо да защитим нашите външни граници, ние си плащаме на разбойниците да ни пазят и ще ги насърчим да газят демокрацията. Това каза евродепутатът от ЕКР Николай Бареков в дебат за срещата на върха ЕС-Турция относно бежанската криза, която се проведе в Брюксел на 7 март.


 


В Страсбург тази сутрин евродепутатите  разискваха предложенията за намаляване на притока на нелегални имигранти към Европа, очакванията за следващата среща на върха на 17-18 март и  споделиха вижданията си относно подготвяното споразумение с Турция.


 


"Сделката с Турция е убийствено лоша сделка - ние ги лъжем, че ще ги приемем в Европейския съюз, те ни лъжат, че ще спрат имигрантите", подчерта българският евродепутат. "Няма никакъв шанс тоталитарният режим на Ердоган да стане част от Европа. Турция е в Азия, не в Европа. Ислямът не е част от европейската култура, от европейския континент", категоричен е Бареков и като бивш журналист попита защо никой от европейските лидери не каза в очите на Давутоглу, че бруталната атака срещу вестник "Заман" е престъпление срещу човечеството.


 


По думите му "призракът на "Султан" Ердоган броди из Европа и в други полутоталитарни европейски държави, като България и Унгария".


 


"Слабият и безпомощен Европейски съюз превърна Ердоган от създател на проблема "Ислямска държава" в наш спасител", заяви Бареков и предупреди, че "грешката на г-жа Меркел ще струва скъпо не само като пари".


 


В пленарния дебат участваха министър Жанин Хенис-Пласхарт от холандското председателство на Съвета и заместник-председателят на Комисията Валдис Домбровскис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог