07.03.2016 16:13

Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев

Видян 1521 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Обвинител номер едно в държавата Сотир Цацаров е поискал имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев.  Цацаров е сезирал  Народното събрание, съобщават от прокуратурата.



 При проведеното разследване са събрани доказателства за това, чe депутатът Илиев е съучастник в извършване на длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо много тежък случай в условията на продължавано престъпление. Става дума за периода 2007 – 2009 г., когато Илиев е общински съветник от ГЕРБ, но чрез подставени лица контролирал 3 търговски дружества - Розалия ММ ЕООД, Енерджи груп 2003 ЕООД и Строителство и инвестиции ЕООД. С въпросните фирми са сключени общо 4 договора за строителни дейности по жп линии, които не са извършени от предприятията, контролирани от Илиев, като изпълнители, а от работници на самите възложители. Въз основа на фалшиви документи пак осигурявани от депутата, е било плащано по договорите с подизпълнителите. По този начин, Илиев като помагач умишлено е улеснил директора на жп секция Русе и шефа на Транспортно строителство и възстановяване - Горна Оряховица в присвояването на чужди пари.  Дружествата – изпълнители не извършвали никакви възстановителни и ремонтни работи, нито са разполагали със свои служители и машини.



Законова пречка за наказателното преследване на Илия Илиев е обстоятелството, че в момента той е народен представител в 43 НС и има имунитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от