Свързани новини

24.02.2016 16:21

Прокуратурата: Тодор от Враца не е убит

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура във Враца частично прекрати наказателното производство за братята Иван Дамянов и Десислав Дамянов-Поничките. Решението е взето след обстоен анализ на доказателствения материал, събран в хода на делото, уверяват от държавното обвинение. Така братята ще бъдат съдени само за хулигански подбуди.
Мотивите са съобразени с изводите на съдебните медици по назначените в хода на разследването 5 съдебно-медицински експертизи. Прокуратурата е преценила, че няма извършено убийство. Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от обвиняемите на пострадалия Тодор Йорданов, и настъпилият фатален изход няма причинно - следствена връзка.



Припомняме, че първоначално братята Дамянови бяха обвинени в умишленото убийство на 18-годишия Тодор. Поничките станаха подсъдими за това, че са причинили смъртта на младежа след сбиване, предизвикано по хулигански подбуди. Малко по-късно пък получиха обвинение за  убийство по непредпазливост.
Назначени бяха множество експертизи за установяване на причината за кончината. Окончателното съдебно-медицинско заключение, което излезе на 5 февруари доказа, че наследствено хронично заболяване на сърцето, а не нанесен побой, е причината за смъртта на 18-годишния Тодор.
Така категорично се налага изводът, че действията на двамата обвиняеми не са могли да причинят и не са причинили смъртта на Тодор Йорданов,  обобщават експертите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева