Свързани новини

23.02.2016 15:26

Washington Post: Турция е в катастрофа, няма да може да се справи

Видян 3555 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Преди 4 години Турция се подготвяше да стане един от главните победители на „арабската пролет”, САЩ я даваха да пример, а в региона гледаха на нея като на един от лидерите. Всичко стана различно след като арабските протести се провалиха, а геополитическият ландшафт и ходът на сирийската война се измениха. Сега Русия разширява присъствието си покрай турските граници в Сирия и в Армения, напускащи Сирия терористи сеят страх сред турските граждани, икономиката е в депресия, а вътре в страната се разгаря противопоставянето с кюрдите”, пише в погребваща режима на Ердоган статия официозът на американската политика Washington Post.  „Турция се сблъска с многопланова катастрофа. Това е страна, която в миналото често е имала проблеми, но мащабите на ставащото сега превъзхождат способностите на Турция да се справи”, забива Вашингтон.


  Тя се оказа напълно изолирана и се заблуди в лабиринта от проблеми,


за които сама си е виновна”, цитира WP мнението на професора по международни отношения от истанбулския университет Кадир Хас - Соли Йозел. „Турция дотолкова си развали отношенията с всички, че сега не може да убеди никого да направи за нея нещо. Това е страна, чиято дума вече няма тежест. Тя блъфира и не изпълнява обещанията си. Вече не може да защити своите най-важни интереси и се намира в конфликт с всички, даже и със своите съюзници. За държава, която до неотдавна е възприемана като важна регионална сила, подобни факти са гибелни”, убива Вашингтон.


Турският президент явно надцени силите си на международната арена и не е отчел влиянието на всички фактори на своята стратегия в Сирия”, се казва в публикацията. „Ердоган не се справи с външната политика заради своето високомерие. Той беше прекалено уверен през 2019 г., че Турция е всеобщ любимец и това го удари по главата”.


На този фон е много интерсно, че единствено и само България, противно на ЕС, САЩ и Русия подкрепя официално налудничавите идеи за окупиране на зона в Сирия от Ердоган и пренася послания на премиера Давутоглу до Брюксел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,