Свързани новини

22.02.2016 09:32

1500 лв. за нечистене вземат хигиенистките на летището

Видян 2287 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   “Ако се чудите защо софийското летище е мръсно, толетните миришат и по терасите към паркинга растат бурени, да не се чудите вече - там работели 100 хигиенисти със средна заплата 1500 лева. И понеже летището поискало да даде почистването на външна фирма, чистачките протестирали, премиерът Борисов ги чул и спрял търга. Те благодарят. Сега дали ще стане по-чисто? Башка, че шефът на летището сключил договор за почистване за 13 млн., но не годишно, а за 4 години”. Така коментира ситуацията от последните дни журналистът Иван Бакалов. Към неговата позиция се присъедини и бившият евроминистър Гергана Паси, която сподели и снимки от неприятните гледки, на които стават свидетели пристигащите на летище София. „Едно време тоалетните на един от граничните пунктове бяха оправени, след като Царят (тогава премиер) беше толкова шокиран от видяното, че веднага след връщането си свика Министерския съвет. Днес няма ли кой да се шокира от тази гледка на летище София - входната врата на България”, добави тя.



  А на фона на високите заплати на хигиенистките, двойно по-малко вземат граничарите на летището – около 600-700 лева чисто. В същото време се оказва, че за да чистиш на аерогара трябва да използваш връзки в НСО.



Въпреки състоянието на аерогарата премиерът реши да спре поредната обществена поръчка и да запази работните места на чистачките. А новината дойде от една от служителките там, която е била информирана лично от Борисов за неговото решение. Представяме думите й със запазен правопис. „Вярвате ли в чудеса?! Аз - Да! Преди половин час говорих с г-н Бойко Борисов, да, с г-н Бойко Борисов – министър-Председателя на Република България. Той каза, че независимо от всички сложности и трудности, които ще му струва това, ще прекрати договора, и ще ни остави да работим на летището“, написа във Фейсбук Евелина Петрова.



А в знак на благодарност скъпоплатените хигиенистки му подариха и метла с трибагреник. С нея Борисов трябвало да измете всички корумпирани, за да нямало съмнения върху името му и цялата държава, обясниха чистачките на министър-председателя по Скайп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено