Свързани новини

19.02.2016 14:58

Мая: Дадох на съд Такса сградна инсталация

Видян 1567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Дадохме на съд такса „Сградна инсталация“, искаме „Топлофикация“ да отмени юрисконсултските такси.“ Тези свои заслуги заяви националният омбудсман Мая Манолова на първата си отворена среща с гражданите по проблемите със „Топлофикация“- София.
Близо 100 граждани, сред които всички потърпевши и съдени от „Топлофикация“ участваха на днешната среща с омбудсмана. Мая Манолова заяви, че до днес е получила 302 жалби с проблеми от неясни сметки, принудителни вземания и дела.
Залата в Съюза на юристите, където Манолова се срещна с гражданите, беше препълнена и в началото имаше само един микрофон. Това беше причината напрежението да ескалира и да се стигне до викове и заплахи като „Ще Ви изгоня от тази трибуна!“ и „Ако бяхте мъж, щях да Ви пребия“. Създалите суматоха напуснаха с причина, че българският гражданин няма глас и договори липсват.



Основен проблем на гражданите е такса „Сградна инсталация“, която те трябва да плащат, дори и да не живеят в жилището си. Всички потърпевши платци носеха със себе си фактури от „Топлофикация“ със сметки за хиляди левове от необитавани апартаменти. Омбудсманът заяви, че гражданите са принудени да си продават жилищата, за да не плащат непосилните и неоправдани разходи.



Недоволството на гражданите идва и от двойните юрисконсултски такси и принудителното несъобщено събиране на вземания. Решението на Мая Манолова по този проблем е преди да пристъпва към съд, „Топлофикация“ да дава 15-дневен срок на гражданите и юридическите такси да отпаднат напълно .
Омбудсманът изслушваше всеки един от потърпевшите и записваше техните проблеми, които ще изложи на среща с институциите идната седмица. Тя съобщи още, че е поканила еврокомисаря Вера Ютова да дойде в България и да се убеди лично в недоволството на гражданите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден