Свързани новини

13.02.2016 10:52

До 10 дни започва бежанската криза на Балканите, твърди Дачич

Видян 2282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Сърбия има готовност за справяне с последствията от затварянето на австрийската граница за бежанци. Но ние няма да позволим този проблем да се решава чрез оставането на бежанците на Западните Балкани. Това каза сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич, който участва в Международната конференция за сигурност в Мюнхен, предаде БГНЕС.


  От своя страна, властите във Виена имат намерение да свикат извънредна среща на министрите на външните и вътрешните работи от т.нар. Балкански маршрут за мигрантите на 24 февруари. Тогава, според Дачич, се очаква да започнат и първите проблеми от затварянето на австрийската граница, както и последствията за Балканския маршрут.


 "Ние с готовност очакваме тези събития. Ще имаме хуманно отношение спрямо бежанците и мигрантите, но със сигурност ще защитим националните и държавните си интереси. Няма да позволим някой да решава този проблем както той си въобразява и планира - те да останат на Западните Балкани. Това няма да бъде възможно", подчерта Ивица Дачич, цитиран от Танюг.


"Македония трябва да има готовност за пълно спиране на влизането на мигрантите на нейна територия", каза австрийският външен министър Себастиан Курц и предупреди: "Най-вероятно през следващите месеци ще бъде достигнат максималният брой бежанци и Австрия ще бъде длъжна да спира мигрантите на своите граници".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне