Свързани новини

12.02.2016 14:56

Борисов и Станишев: Националният интерес е надпартиен

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Министерския съвет с председателя на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от правителствената информационна служба.
Двамата обсъдиха развитието на обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и предприеманите мерки на национално и европейско равнище за ограничаване на въздействието й. Министър-председателят Борисов информира Станишев за дискусиите и решенията на донорската конференция „Подкрепа за Сирия и региона“, за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми, както и за проведените от него разговори с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери.



В контекста на мигрантската криза Борисов и Станишев разгледаха и въпроса за членството на България в Шенген. Те изразиха общото мнение, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България всекидневно доказва способността си да осъществява ефективен контрол върху външни граници на Съюза.
„Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях“, коментира премиерът Бойко Борисов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв