Свързани новини

11.02.2016 17:02

Етичната комисия на ВСС ще проверява магистратите с влогове в КТБ

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Етичната комисия на Висшия съдебен съвет  се е самосезирала след публикуване на списъка на депозантите в КТБ и започва проверка на магистратите, които имат пари във фалиралата банка, предаде Mediapool.  Председателят на структурата Ясен Тодоров обясни, че ще се изискат оригиналните данни от синдиците в КТБ, които ще бъдат сверени с подадените до Сметната палата декларации. При установено укриване на информация комисията ще предложи образуване на дисциплинарно производство. До месец ВСС ще има яснота кой е нарушил Етичния кодекс на магистратите. С подобна проверка трябва да се заеме и прокуратурата, защото укриване на информацията от Сметната палата е престъпление. За разлика от ВСС прокуратурата може да образува дела срещу всички лица от списъка, включително бившите магистрати. За затаяването на тази информация се предвижда затвор до 3 години или глоба. Най-впечатляващите влогове в КТБ е имал военният следовател от Плевен Валери Кръстев. През годините той е държал в банката малко над 700 000 лева и отделно 7000 долара. Членът на ВСС Румен Георгиев е държал 209 000 лева. Дни преди фалита на банката друг член на ВСС - Васил Петров, изтегли всичките си спестявания от КТБ, но остана да виси въпросът откъде той е получил информация, че институцията ще се срине.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.