Свързани новини

03.02.2016 15:50

Становище на Витоша ски относно bTV Репортерите от 31.01.2016

Видян 2290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     В излъченото на 31.01.2016 г. предаване „bTV Репортерите“ на зрителите бяха представени много тези, лишени от обективност и компетентност. В предаването се видя ясно, че от мненията на голяма част от участниците, са съкращавани и орязвани цели пасажи и изречения. Въобще не се разбраха техните тези и мнения.



    Предлагаме на Вашето внимание следните факти:
1.    По абсурдното внушение за виновност на „Витоша ски“ за падналата “лавина“ в района на ски зона Алеко: тази местност не попада в терените на ски пистите, не е писта и никога не е била обработвана. Държим да отбележим, че дори при обработени писти, в горната част на планината винаги съществува опасност от падане на снежни дъски по терените, които са извън пистите.
2.    По твърденията за престой на пътници на Симеоновския лифт за повече от 2 часа, бихме искали да разясним, че за въпросния случай повредата е била отстранена в рамките на 30 минути, но поради наличието на силен вятър, който не е рядкост за Витоша, лифтът се е движил на по-бавна скорост, което е обичайна предпазна мярка при подобни метеорологични условия. Общия престой на пътниците е бил в рамките на 90 минути. Такива случаи не са рядкост, както в България, така и в чужбина и не трябва да се драматизират.
3.    По обвиненията за техническа неизправност на кабинковата въжена линия: следва да отбележим, че бяха извършени тридневни технически проверки от представители от оторизираната агенция на ДАТМК, за които има издадени протоколи. На 27.01.2016 г. в ревизионната книга, която е задължителна за всички въжени линии в България, е отбелязано, че лифта може да бъде експлоатиран при спазване на инструкциите за безопасност. Все още компетентните органи не са се произнесли по причините довели до инцидента. Считаме за редно да не се правят прибързани заключения преди тяхното произнасяне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион