01/02
01.02.2016 11:35

Oбщината ще инвестира 50 млн лв. за санирането на училищата

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В следващите две години Столичната община ще инвестира 50 млн. лв. в енергийната ефективност на общинските училища и детските градини.
 „Това е начинът да спестяваме както вредни емисии, така и средства, които да бъдат инвестирани в образованието на децата. Показателни са ефектите - в 19 СОУ „Елин Пелин“ след въвеждане на енергийна ефективност, разходите за отопление намаляват с почти 70%“, заяви кметът Йорданка Фандъкова.



„В последните години поетапно подменяме отоплителните системи на твърдо гориво в общински училища и градини. Тези мерки са част от зелените политики за пестене на енергия и опазване на околната среда“, добави градоначалникът.
„През тази година ще започнем изпълнението на програма за енергийна ефективност за 26 училища и детски градини“, каза още Фандъкова. „Енергийната ефективност и спестяването на енергия са важен фактор в зелените политики на Столичната община, важен фактор за намаляването на вредните емисии във въздуха и разбира се в борбата с климатичните промени“, посочи тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне