Свързани новини

26.01.2016 17:01

Пуснаха под гаранция обвинените за убийството на Тодор от Враца

Видян 1333 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция братята от Враца - Иван и Десислав Дамянови, обвинени за смъртта на Тодор.  Всеки от тях трябва да плати по 2000 лв. в срок до 10 дни. Решението на САС не подлежи на обжалване. Според апелативните магистрати няма опасност обвиняемите да се укрият.
На вчерашното заседание братята не присъстваха. В залата бе само защитникът им, който поиска по-лека мярка за тях- подписка или парична гаранция. Както е известно в момента Поничките са под домашен арест.
 От показанията на очевидци става ясно, че е възникнал физически сблъсък между братята и Тодор. Те са разменили удари, а пострадалият е използвал и бокс, посочиха още апелативните магистрати.  Все още не е готова допълнителната съдебно-медицинска експертиза, която трябва да изясни причината за смъртта на 18-годишния младеж. Тя ще покаже дали ударите, които са му нанесени, са довели до фаталния край .



Прокуратурата също протестира решението на Врачанския окръжен съд, с което Дамянови са пуснати от ареста. Според държавното обвинение събраните доказателства сочат, че именно братята са извършители на тежкото престъпление. Като мотив да бъдат върнати в ареста прокурорът изтъкна още, че Дамянови са обществено опасни. Има вероятност те да извършат друго престъпление, счита още държавното обвинение.
По късно пред медиите адвокатът на двамата братя заяви, че допълнителната експертиза, по която работят петима експерти, ще бъде готова след 15-ина дни. Защитникът  смята, че след излизането на резултатите е възможно мярката на клиентите му да бъде изменена. Не каза обаче в каква насока - в по-лека или в по-тежка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв