Свързани новини

25.01.2016 11:30

И патриотите готвят вот на недоверие

Видян 1475 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Идеята на здравния министър Петър Москов за взeмане на пръстови отпечатъци при влизане в лечебни заведения и купуване на лекарства може да доведе до още един вот на недоверие срещу правителството, освен този на БСП и ДПС. Заплахата отправи съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.


"Имам непотвърдената информация, че се водят преговори с турска фирма за изработката и доставката на такива скенери за пръстов отпечатък. Искам официално да заявя, че ако има такова нещо, авторите на тази идея просто ще се сблъскат с товарния влак, наречен Патриотичен фронт и от този сблъсък няма да последва нищо хубаво. Това може да предизвика нов вот на недоверие, иницииран от ПФ. И дума не може да става да продължава подкрепата на правителство, което ще даде нашите пръстови отпечатъци да се четат от турска фирма. За мен е недопустимо определено агресивната спрямо нашата страна южна съседка Турция да притежава отпечатъци на всички български граждани. Това няма да го допуснем по никакъв начин", декларира Симеонов.



Националистът обясни, че предстои създаването на единен електронен код и електронна идентификация на всеки гражданин, така че може би двете неща трябва да се съчетаят, а не да имаме уникална, регистрационна електронна карта и отделно да имаме и пръстов отпечатък. "Може би, трябва да се направи обединение на двете системи. Няма нищо лошо в това да се въведе един такъв отпечатък, защото той е уникален, но по никакъв начин не мога да го приема като самостоятелно и е много важно също кой ще бъде изпълнителят на тези уреди", каза още Симеонов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог