01/03

Свързани новини

22.01.2016 11:38

Ахчиева: Москов и заместници лъжат за ваксините, не показват и един документ

Видян 4062 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много интересно стана, след като прокуратурата спря употребата на ваксините Пентаксим и Еувакс. Това каза журналистката Валя Ахчиева в тв предаването Господари на ефира.


"Искам да говорим за информацията и политиците, и за това как някой си играе с тази информация. След като прокуратурата излезе със своето решение, че двете турски ваксини трябва да бъдат спрени, защото те не са разрешени за употреба в България, настъпи истински хаос", коментира Ахчиева.


"И аз мисля, че днес трябва да си говорим само за журналистиката и свободата, и за властта и лъжите. Не виждате ли, че през последните два месеца всички които говореха-министри и зам.- министри, никой не показа нито един документ. Ето, аз ви нося Споразумението между България и Турция за дарените ваксини.


И министри, и зам.-министри продължават да говорят, че „Еуваксът “ е извън дарените ваксини, и после по някакъв начин се договорили за него. Ето ви документа - Споразумението. Тук пише, че и двете ваксини са за имунизационния календар. Второ. И министър и зам.-министър казват, че ваксините не били разрешени, но можело по Наредба № 10 да бъдат дадени на джипитата. Това не е така. Наредба № 10 казва, че ако те отидат при джипитата, всяко джипи, преди да сложи ваксината на едно дете, трябва да напише протокол. Този протокол трябва да се занесе в Изпълнителната агенция по лекарствата. Къде са тези 60 000 протокола в ИАЛ? Поредна лъжа", анализира журналистката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате