21.01.2016 15:31

Русия изхвърли американски дълг за $20 млрд.

Видян 2173 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Американското министерство на финансите съобщи на сайта си за твърде неприятната за него тенденция най-големите държатели на щатски ценни книжа – държавният дълг на САЩ, да се освобождават от тях. Специално се отбелязва, че Русия например е съкратила вложенията си в облигации за $20 млрд. В момента тя притежава „само” 88 000 000 000 от американския дълг. Най-много от него притежава Китай – 1,240 трилиона долара!


   Ще напомним, че само през последните два месеца, заради финансовите сътресения Поднебесната империя се раздели с половин трилион от рекордния си резерв – най-големият в света, и най-вероятно ще продължи да продава американски ценни книжа от него, освен другите, които държи. Един от най-близките съюзници на Америка – Япония, е „изхвърлила” щатски облигации за 10 милиарда долара, оплакват се от Вашингтон. Общата сума на отказаните американски ценни книжа са невероятните 174,8 млрд. долара или близо 1% от дълга на САЩ, който е над 18 трилиона долара. Според Департамента на съкровището, както се нарича институцията, управляваща хазната на Щатите, това е негативен рекорд от януари 2009 г.
На този фон още по-притеснително звучат данните, оповестени от всички големи американски банки за отрицателна корекция в прогнозните им резултати за миналата година, заради инвестициите им в добива на шистов нефт и газ в САЩ, който преживява срив заради резкия спад на цените на петрола.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв