21.01.2016 12:31

Бареков поиска финансова подкрепа за България като външна граница на ЕС

Видян 999 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


"Вместо единна армия, ЕС е длъжен да плати и осигури охраната на своята външна граница, като подкрепи финансово България". Това заяви евродепутатът Николай Бареков по време на дебат в Европарламента в Страсбург, на който евродепутатите разискваха процедурата по задействане на клаузата за обща отбрана и ролята на европейските институции в нея.


 


"Терорът е сред нас, защото няма кой да го спре на границата, а не защото нямаме обща армия. Вместо единна армия, някой трябва да пази границата на Европа", обърна се Бареков към Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини.


 


"Европа е изправена пред най-голямата опасност за запазването на мира, откакто съществува Европейският съюз. Престъпните методи на зомбираните от ДАЕШ хора заплашват всяка държава-член на Европейския съюз. Европейските правителства са заставени да водят наистина война, която изисква огромни финансови ресурси", подчерта българският евродепутат. Като припомни, че  България е външна граница на ЕС с Турция и е икономически най-слабата държава в Европа, той настоя страната му да получи равни възможности за отбрана с тези на западноевропейските си партньори.


 


"Не трябва ЕС да дублира НАТО, защото моята родина е плацдарм на хибридната война на две бивши империи, като Русия и Турция. Вместо единна армия, ЕС е длъжен да плати и осигури охраната на своята външна граница, като подкрепи финансово България", подчерта Бареков и призова: "Да не разчитаме Турция и исляма да ни пазят от самите тях".


 


В пленарна зала евродепутатите разискваха процедурата по задействане на клаузата за обща отбрана и ролята на европейските институции в нея - дали по-активното участие на европейските институции би било полезно. Позицията на Консерваторите по темата бе изказана от зам.-председателя на ЕКР Джефри ван Орден и българския евродепутат Николай Бареков. В четвъртък Парламентът в Страсбург ще гласува резолюция по темата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп