Свързани новини

20.01.2016 14:23

Перат месото с химикали преди да ни го продадат

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Свежо, розово, апетитно. Така изглежда месото от витрините на всеки голям супермаркет. Оказва се обаче, че в 90 % от магазините то е престояло дълго в  лед.
Двама студенти, работили в известен хипермаркет разказват, че „перат“ месото с накисване, преди да го пуснат на пазара. „Потребителите си нямат и представа какво ядат. Месото се размразява, после се накисва за известно време с някакъв уж безвреден химикал. После се отцежда добре и става като чисто ново“, разказват те.
Залежалите по витрините мръвки пък се мариноват с подправки и масла и отново се връщат в търговската мрежа. А от най-старата животинска стока се прави кайма. Дори готовите кюфтета и кебапчета излизат от нея. Контрол върху пробутването на старо месо за свежо е почти невъзможен.



  Охладените месни продукти са още по-голяма заплаха за здравето на клиентите, тъй като дори не се съхраняват както трябва. Затова единствения начин да сте сигурни, че ядете прясно месо е наличието на кръв. Друг начин да сте поне малко сигурни, че продуктът е пресен е да си го вземете с кост.
Още по-шокиращо е положението с телешкото месо. Внесените от Аржентина или Бразилия мръвки претърпяват специални процедури. За да бъде намалено митото върху него, то се изсушава в специални машини, а след вноса отново минава обработка – поставя се в перални пълни с осолена вода и се върти около 2 часа, докато достигне нормални размери. „Виждал съм с очите си как се приготвя за изнасяне в магазина подобно телешко“, разказва един от работниците.
Съветът му е да се купува само българско телешко месо и то задължително с кост, за да сте сигурни, че е прясно. И е най-добре да заложите на кварталната месарница, а не на големите вериги, пишат от Всеки ден.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец