Свързани новини

20.01.2016 13:53

България става „бежански” лагер

Видян 7212 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България може да стане голям „бежански” лагер. Ако бъде следвано немското предложение за затваряне на границата между Гърция и Македония, южната ни съседка няма къде другаде да ориентира ежендневния поток от 3000 до 5000 мигранти, освен през пешеходната си граница с България. Така, наред с ТИР-ове, по магистрала Струма ще имаме и стройни колони с „бежанци”, които ще се насочат към София.


 


Гръцкият президент също използва случая да обвини Турция, че въпреки клетвите си, продължава не само да напътства, но и да насърчава потоците от мигранти през страната му и Балканите към Европа. Елините вече си изработиха за година и тактика на бързо „преджапване” на „бежанците” през тяхната територия и доставянето им с влакове до най-близката граница. Щом македонската няма да работи, значи ще бъде българската.
В този смисъл седмицата донесе няколко очевидни послания.


 


Комисарят по съседство и интеграция Йоханес Хан категорично ни предупреди и то от София във вторник пред очите на президента и премиера, че трябва да се подготвим да разквартируваме мигранти, при това за наша сметка, както 19 минути писа още вчера. Трябва да напомним, че това стана ден, слад като правителството на страната, която той представлява в Европейската комисия – Австрия, обяви, че частично премахва Шенген и възстановява контрола по границите си. Това пък последва немската идея за „връщане” на „бежанците” от Германия към страните, от които те са дошли – първата е Австрия. Тя пък има намерение да ги запрати към Унгария. В нея обаче правителството на Орбан вдигна заплатите на военните и полицаите в навечерието на очакваната обратна вълна мигранти. Когато те бъдат отхвърлени от Будапеща, ще ги насочат към Балканите, откъдето тези хора влязоха в сърцето на Европа. Припомняме, че по официални данни поне 30 000 от „бежанците” са преминали първо през нашата страна от ЕС и може да се очаква да ни бъдат върнати. Тяхното отглеждане ще ни струва над 700 000 000 годишно, които ние нямаме. Според някои анализатори обаче ще ни „черпят” с много повече пришълци и това може да струва до 2 милиарда евро годишно или 4 милиарда лева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион