19.01.2016 11:06

Борисов: Не сме нито проруски, нито протурски

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние не сме ни то проруски, нито протурски. Това каза министър-председателя Бойко Борисов по време на Десетата годишна среща на бизнеса с правителството, предаде Фокус.


„Единственият оптимизъм към ЕС, е че ние винаги малко бавно действаме като дойде криза, дали е финансова, дали е с мигрантите, но накрая намираме решение, макар и по-бавно. Надявам се да излезем и от тази ситуация. Ние минахме през тежки периоди, които не знам дали сте ги усетели. Даже съм правил психологически анализ на Путин и Ердоган. Това беше времето, в което Путин и Ердоган откриваха джамия и в Анкара прекроиха газовата карта на Балканите. „Южен поток“ стана турски, с мълчаливото съгласие на Гърция, Македония и Сърбия, за да бъде наказана България, че беше истински лоялен член и спази правилата на ЕС. Спрените реактори в Белене отидоха в Турция, когато ние стриктно и вследствие, на което наши производители фалираха, заради санкциите срещу Русия. Турция не ги спазваше – милиарди евро обороти“, обясни Борисов.


По думите му, когато са се сблъскали двамата титани, от България се е искало да заявява, че е протурска или протурска. „Ние нито сме протурски, нито проруски. Само ви напомням през какво сме минали, под какъв натиск съм бил подложен през това време. От Анкара ни казаха България загуби всичко“, добави премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.