Свързани новини

18.01.2016 14:18

Дянков: Липсва ни Министерство на икономиката

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Министърът на икономиката Божидар Лукарски е абсолютно незабележим, коментира бившият икономически вицепремиер на Бойко Борисов в неговия първи кабинет и негов финансов министър тогава Симеон Дянков. ”Това е липсващото министерство. Утре, ако това министерство се затрупа от преспи и не работи известно време,никой няма да забележи“, обясни Дянков. Според него е погрешно да се търси стабилност, защото в икономиката и бизнеса „стабилност не е растеж”. А именно от растеж имаме нужда, за да се променят нещата, анализира Дянков пред Нова.
 Дянков не одобрява и работата на здравния министър Петър Москов: "Данък "вредни храни" е вредна идея и се радвам, че не влезе в парламента”. Той хвърли камъни и в градината на наследника си във финансите Владислав Горанов, който му беше заместник в миналия кабинет на ГЕРБ: „На данък "уикенд" не му беше сега времето".



  "Министрите от Реформаторския блок в настоящото правителство всъщност не правят реформи", каза Дянков. Според него в началото е имало тактически замисъл някои от по-тежките сектори да отидат при хора от Реформаторския блок, но те явно са били съгласни с това.
Според него в момента сме по-назад в съдебната реформа, отколкото преди година, което очевидно е комплимент за предишния кабинет – този на Орешарски и не е добра оценка за работата на сегашния.
Общата картина според  Дянков е безрадостна: "Нито едно от нещата, които трябваше да се случат, не се случиха".

Той похвали министър Ивайло Калфин и неговата частична реформа в пенсионната система, като в същото време изтъкна, че "тя е положителна, но не е достатъчна".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби