Свързани новини

14.01.2016 15:20

Унищожават турските ваксини на Москов

Видян 3308 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Прокуратурата иска от здравното министерство да се унищожат всички опасни ваксини срещу хепатит В - Еувакс. Припомняме, че 100 000 от тях  влязоха у нас като дарение от Турция и то при положение, че Изпълнителната агенция по лекарствата не е дала разрешение за употребата им.
Въпросната ваксина е забранена за имунизация в страните от ЕС заради високото съдържание на живак в нея. Нито здравният министър Петър Москов, нито някой от неговите подчинени обясни защо медикаментът е пристигнал безпрепятствено у нас. След реакцията  на медиите Москов обяви, че те няма да се използват.



Преди няколко седмици Върховната касационна прокуратура образува проверка по сигнал за опасното лекарство, както и за втората част от неизлъченото и цензурирано от БНТ разследване на журналистката Валя Ахчиева в предаването Открито. Именно в него се разказва за схемата с турските ваксини.
Първата задача на магистратите от ВКП беше да установят къде е складиран опасният медикамент. Местонахождението вече е ясно, съобщиха разследващите. Предстои да се направи преценка за вината на длъжностните лица, които са допуснали ваксината изобщо да влезе в страната.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби