13.01.2016 17:19

Слави събра вече над 270 000 подписа

Видян 3320 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


  Над 270 000 подписа са събрани до този момент за референдума за промяна на политическата система, организиран от Инициативния комитет от Шоуто на Слави. По закон, за да бъде иницииран референдум, трябва да бъдат събрани 400 000 подписа.
„За да заседава Народното събрание има достатъчно събрани подписи, но за да е задължително трябва да имаме 400 000“, обясни сценаристът Тошко Йорданов, който е и в комитета.
На 8 февруари събраните парафи трябва да бъдат внесени в Деловодството на Народното събрание. Реалното кампанията, обаче ще бъде до началото на февруари, поради необходимостта събраните данни да бъдат обработени и внесени в електронен вариант.
„Ако искаме нещо да променим, българите трябва да направим едно елементарно усилие и да отидем да се подпишем, ако изобщо ни интересува какво става в държавата“, призова Йорданов. „Ако не ни интересува или голяма част от българския народ не смята, че е важно да се чуе неговото мнение, в крайна сметка няма да има референдум“, допълни той.



„Това не е референдумът на Слави Трифонов и на сценаристите, това е референдум за всички български граждани. За всички български граждани, които не харесват начина, по който живеят сега – живота, правилата, по които го живеят и хората, които ги управляват“, подчерта Филип Станев от екипа на Шоуто на Слави.



В цялата страна има разположени пунктове за събиране на подписи. В София те са десетки – в подлеза на Софийския университет, в подлеза на метростанция Сердика, на Руски паметник и др. Пълният списък може да откриете в сайта на предаването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали