Свързани новини

09.01.2016 11:12

Министър Танев: Ако няма учебник по история за V клас, ще се учи от този за VII клас

Видян 2237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Учебници за първолаци и петокласници ще има. Това заяви просветният министър Тодор Танев, който в същото време не изключи тяхното издаване да се забави по някакви причини, предаде БГНЕС. При подобно развитие ще възникне особен случай в преподаването по история – петокласниците ще учат от учебника за седми клас. "Ще пусна сесията за новите учебници в рамките на закона. Там има законов срок, най-краткият период, който той предполага е 7 месеца", заяви Танев.

 Той уточни, че през „този период, в рамките на 7 месеца, трябва да получим от издателите готови пробни екземпляри, които да бъдат по-нататък оценявани“. Това не означава, че някое издателство няма да бъде готово много по-рано, добави той. Бързаме, защото имаме наистина кратък срок. Тези, които дойдат при нас с готови материали по-рано ще бъдат етапно оценявани първо от нашите комисии, за да не се натрупа всичко след 8 август, когато е крайният срок, каза още просветният министър.


Танев обеща, че при всички случаи ще има буквари за първолаците и няма основание да се мисли, че за пръв път няма да има такива буквари. Все пак той призна, че бъдещето винаги ни поднася изненади и е малко експериментален този срок от 7 месеца. По тази причина „няма да има никакъв проблем и в първи, и в пети клас да се започне по-старите учебници, но при спазване на новата програма, за която ще се получи инструкция“, добави Танев. Той обясни, че промените в съдържанието за първи клас са минимални. За пети клас единственият по-особен случай е свързан с преподаването по история. „По този предмет може да бъде взет като мостра учебникът седми клас, който ще бъде използван в съкратени форми – да не се плашат родителите. Няма да бъде цялото съдържание за седми клас, отделни уроци ще бъдат“, направи уточнението Танев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион