05.01.2016 14:45

Мегазагуба след Московия Живковизъм „Мед.академия 2”

Видян 2793 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След като възстанови модела от времето на Тодор Живков и зет му Атанас Малеев и обедини печеливши и губещи болници в нещо като Медицинска академия 2, министър Петър Москов не получи в резултат 0 или печалба, а близо 50 млн. загуба за сметка на нас – данъкоплатците. И още почти толкова задължения към доставчици, повечето просрочени, както личи от документите, които виждате - отчета на обединените болници.


Проявите на Москов в родното здравеопазване се материализират, като неясни анонси и обвити с тайнственост предсказания, за светлото бъдеще, пише Afera.bg. Всъщност самите резултати от така наречената „реформа“ са повече от трагични. И както подчертават добрите анализатори и експерти в медицината, всичко това се дължи на тотална липса на компетентност в тази сфера или, меко казано, много лош мениджмънт, от страна на министъра. Един много добър анализ на Владимир Каролев ясно показва, че от всички обещания за промени в здравеопазването, дадени преди изборите, Москов е изпълнил само едно, и то най-погрешното – да обедини университетските болници.


Всъщност чия е тази реформа, на реформаторите или на някоя друга неизвестна за обществото, тайна формация? Това, че Петър Москов не се придържа към обещаната политика е повече от ясно, но защо водещите решения и най-вече това за обединението на болниците в „УБ-9“ се оказва пълен провал? Каква я мислихме, а каква стана накрая?


Единствената печеливша болница от това обединение беше успешно ръководената от д-р Дечо Дечев и той беше единственият, който се противопостави на това обединение. По тази причина Москов го отстрани и въпреки протестите на лекарите от болницата, направи обединението факт, като назначи за негов управител Красимир Ангарски, който за последно беше икономически директор на болница „Св. Екатерина“. Много добър ход. Ето вече си имаме икономист и той ще менажира обединението професионално, успешно и ще достигнем желаните от всички положителни финансови резултати. Икономиите ще са за около 6 млн. лева, администрацията ще намалее до 5 пъти, гражданите ще получават комплексно обслужване и т.н. Ще отчетем пред народа, че реформата е успешна и трябва да продължи по същия начин.


Нищо подобно обаче не се случва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на