Свързани новини

05.01.2016 13:22

Две нови С-400 на бойно дежурство в Москва и Централна Русия

Видян 1908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Две нови ракетно-зенитни системи С-400 ще застъпят на бойно дежурство в Москва и Централния промишлен район на Русия, съобщават от руското военно министерство. По този начин ще се контролира периметър от 400 км. С новото попълнение общ брой на С-400 край Москва става четири.  


През 2015 година за вътрешно разпореждане в няколко други военни окръга в Русия бяха дислоцирани вече два подобни комплекса, а за 2016 г. се предвижда в руската армия да влязат още пет подобни ПВО системи, с което техният брой ще достигне до 16. С 400 има разположени и край бреговете на Сирия в близост до руската военно-въздушна база в Латакия, след като в края на ноември 2015 г. турски военен самолет свали руския бомбардировач Су-24. Изпращането им от президента Владимир Путин в Сирия бе своеобразен отговор на неприятелския акт от страна на Турция, свързан със свалянето на руския боен самолет в близост до сирийско-турската граница.


С-400 Триумф е най-новата руска зенитно-ракетна система, която покрива широк периметър на действие и е на въоръжение от 2007 година. Системата може да унищожава крилати и балистични ракети със среден радиус на действие, като и да оперира по наземни и по въздушни цели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и