04.01.2016 09:50

185 снегопочистващи машини работиха през нощта в столицата

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     През нощта работиха около 185 снегопочистващи машини на територията на София. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова пред журналисти в Центъра за градска мобилност на столицата, предаде Фокус. „Рано сутринта имаше проблем по линия 64, тя беше заради аварирал автобус, вече е възстановено нормално движението. Други проблеми и други сигнали към момента нямаме", обясни кметът. "В различните часове различен е броят на снегопочистващите машини, които работиха. През нощта работиха около 185 машини. В момента обработките приключват, някои от машините се прибират към гаражите, а други остават по точките, защото прогнозите са за продължаващи валежи през днешния ден", коментира кметът на СО.



   Във връзка с това дали ще има санкции за снегопочистващите фирми Фандъкова обясни, че със сигурност ще има санкции за забавяне при почистването на автобусни спирки и тротоари. "Във вчерашния ден работиха интензивно, така че да не се блокира в тежки трафик. Знаете вчера се прибираха хората от почивки и имаше доста интензивен трафик в града. Успяхме да посрещнем хората и нямаше сериозни проблеми по основните трасета на града", допълни тя. По думите й ако се наложи ще почистващите снега фирми ще влязат и в по-малките улици. "Вече се обработваха основни улици в кварталите, включително съм възложила да се влиза и във вътрешно квартални улици във стръмни и опасни участъци за обработка срещу заледяване", подчерта тя и допълни, че ще има санкции за всеки, който не е свършил работата навреме.
"Искам да подчертая, че когато автомобилите стоят на стоянките си това не се заплаща, а се заплаща само за реално свършена работа, която е приета от инспекторите на столичния инспекторат. Дори да има някаква обработка, която не е било необходимо да се прави тя не се заплаща", посочи кметът на Столична община.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец