23.12.2015 14:49

ДАНС влезе в БНТ, взе разследването за ваксините на Ахчиева

Видян 4657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Агенти на ДАНС влязоха в БНТ днес и взеха неизлъченото журналистическо разследване за ваксините на журналистката Валя Ахчиева. Това е станало със специално писмо на шефа на родното ФБР Димитър Георгиев до Изпълнителния директор на телевизията Вяра Анкова, научи Фрог нюз от прокуратурата.


 


 


Тези действия са били направени по искане на Върховна касационна прокуратура, която започна да разплита истината за скандалните ваксини. Фрог нюз алармира, за това, че у нас са пристигнали като дарение от Турция 100 000 ваксини срещу хепатит В -„Еувакс”, в които има недопустимо голямо количество живак. Журналистката Валя Ахчиева направи разследване за начина, по който са внесени у нас други 100 000 дози от петвалентната ваксина „Пентаксим”, дошли също като дарение от Турция, заедно с „Еувакс”. Първата част от него беше излъчена по БНТ преди около месец. Служителите на ДАНС са взели днес втората част, която трябваше да бъде излъчена на 17 декември т. г. Тя касае вече износа на БЦЖ ваксини срещу туберкулоза от България за Турция, също дарение от МЗ на България към МЗ на Турция.


От БНТ се оправдаха, че „Открито” с Валя Ахчиева е било свалено заради друго предаване -"БНТ Такси в Европа", посветено на актуалната по същото време съдебна реформа и борбата с корупцията. От прокуратурата съобщиха, че журналистката веднага е подала сигнал до тях с фактите, които е разкрила, за да защити петимата свидетели в разследването си. Те са служители в държавната фирма „Бул Био”, която е под шапката на здравното министерство. Те са свидетелствали за съставяне на неистински документ във фирмата. След като разследването не беше излъчено, хората попаднали в рискова ситуация. Във фирмата започнали да ги притискат и да ги заплашват, научи Фрог от прокуратурата. За да секне по-нататъшният натиск върху хората, Ахчиева подала сигнал до прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако