Свързани новини

23.12.2015 14:00

Ахмед Муса е част от терористична клетка в Австрия

Видян 1635 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ахмед Муса Ахмед е част от международна група, разпространяваща идеите на Ислямска държава, се казва в доклад от Грац, Австрия. Документът е получен в Пазарджишката окръжна прокуратура по договор за международна правна помощ, предаде БНР.


Ахмед е бил в пряка връзка с тамошния ръководител на ислямската структура, който в момента е обвиняем по аналогично дело за разпространяването на радикален ислям. В момента в Пазарджишкия окръжен съд тече делото по искане на 11-те от общо 14-те обвиняеми за разпространяването на радикален ислям да бъдат освободени от ареста.


За период от осем месеца между 2013-а и 2014-а година Ахмед Муса Ахмед е посещавал 10 пъти основната терористична клетка в Грац, Австрия. Той е контактувал лично с тамошния ръководител Дахмид. Двамата са поддържали връзка и с ислямското звено в Кьолн, Германия. Според обвинението става дума за международна организация.


Днес адвокатите поискаха да не се дава ход на делото, тъй като искането им за замяна на постоянния арест в по-лека мярка е внесено преди връщането на делото в досъдебна фаза. Съдът не уважи иска, тъй като срокът на разпореждането за влизане в сила на това не е изтекъл.


Близките на задържаните днес протестираха, че мярката "постоянен арест" се е превърнала в наказание, за което няма доказателства.


Делото продължава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се