Свързани новини

16.12.2015 15:27

ЕС отново с двойни стандарти

Видян 2541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     "Новата европейска агенция за гранична охрана трябва да обхваща и страните извън Шенген като България, а не само шенгенските граници. В противен случай страни като нашата, Румъния и Хърватия ще се превърнат в "буферна зона", която трябва да поема всички мигранти, които не могат да влязат в шенгенските държави", заяви Илияна Йотова по време на дебат в пленарна зала на Европейския парламент. "Осем заседания на Съвета бяха необходими, за да се приемат т.нар. "спешни мерки", предложени от ЕК и одобрени от Съвета", отбеляза българският евродепутат бавния темп на провежданата общоевропейска политика по миграция. Тя остро разкритикува акцента в предложението за новата европейска агенция, който е поставен единствено върху засилването на охраната на шенгенското пространство. "Опазването на шенгенските граници е превърнато в абсолютен приоритет, но защо нашата страна е изключена, при положение, че ние също сме външна граница за ЕС?", попита Илияна Йотова. Тя прогнозира, че двойния стандарт, прилаган към държавите извън Шенген може да породи още по-голяма бежанска криза на Балканите с последствия за цяла Европа. Според нея Съветът трябва да вземе решение в полза укрепване на охраната на всички външни граници, а не само на шенгенските. "Премиерите на България, Румъния и Хърватия трябва да  обединят усилията си и решително да настояват за това на утрешната среща на върха на лидерите на ЕС", подчерта Илияна Йотова.


     Евродепутатите дискутираха предстоящата последна за тази година среща на върха, на която лидерите на ЕС отново ще обсъждат миграцията. Дневният ред на министър-председателите и държавните глави предвижда да се разгледа предложението за създаване на Европейска агенция за брегова и гранична охрана.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей