Свързани новини

15.01.2009 09:46

170 в арестите след протеста

Видян 1961 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Батални сцени и масови мелета окървавиха вчерашните протести в центъра на София. Близо два часа мястото около парламента приличаше на бойно поле, а полицията трябваше непрекъснато да отговаря на атакуващите ги с камъни, метални заграждения и ледени късове обезумели младежи. Чуваха се и гърмежи от пиратки. След спешна среща между градоначалника Борисов и генералният комисар на МВР Павлин Димитров, зам.-кметът по законността и обществения ред Юлия Ненкова забрани продължаването на протеста, след което силите на реда изтласкаха множеството и шумотевицата постепенно утихна. Арестувани бяха над 170 души.


Сред протестиращите обаче имаше и далеч по-разумни хора, които не взеха участие в размириците. Млекопреработвателите пък се включиха в събитията по свой оригинален начин, като раздаваха по чаша мляко на хората.


Репортер на 19` видя как фенове на „Ботев“ (Пловдив) пристигнаха с автобус до храм-паметника „Св. Александър Невски“, за да се включат в протеста. Техни съграждани, привърженици на „Локомотив“, пък дойдоха до столицата с влак. Сред най-активните в атаките срещу полицейския кордон бяха фенове на „Левски“ и ЦСКА, които участват в крайните групировки „South Division“ и „Червена гордост“. Източници на вестника съобщиха, че в мелетата са участвали и гръцки студенти в България, привърженици на ПАОК, известни с топлите си връзки с агитката на „Локо“(Пловдив). Именно ултрасите предизвикаха сблъсъците, след които останаха счупени 2 прозореца на сградата на НС, както и няколко коли. Част от протестиращите се питаха какво търсят всъщност феновете пред парламента и не са ли провокирани умишлено. Някои от ултрасите пък се озоваха в болницата с окървавени лица.


Както 19` написа, част от протестиращите са получавали между 20 и 50 лв. за участие. Един от студентските лидери пък отскоро се возел в луксозно BMW серия 5, както гласи мълвата в академичната общност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог