Свързани новини

15.01.2009 09:29

Миков: "22 непълнолетни арестува МВР"

Видян 1703 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

22 са непълнолетните, които служители на реда са задържали по време на вчерашния протест в София, каза по бТВ министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Задържаните са 156, като 48 от тях са криминално проявени. 6 автомобила са със счупени стъкла от протестиращите, 13 са пострадалите полицаи.


„Можеше да се използва и повече сила, ако беше необходимо. Но те намериха точната мярка“, каза Михаил Миков. „Бяха образувани бързи производства. Правилно е бил арестуван лидерът на СДС-София Борислав Бориславов и трябва да се знае, че всеки, който посяга на полицай, ще бъде наказан“, изтъкна вътрешният министър. Той съобщи, че органите на реда работят по разкриване на истинските организатори и подбудители на размириците вчера. „Има първи видим пласт на тази хора и един нелегален пласт, който все още се идентифицира. Работим по няколко сигнала. Имам информация, че дейци на политически сили са минавали по къщите предната вечер и са организирали за участие в протестите. Както и че са предлагани пари по общежитията в Студентски град. Но информацията не е пряка“, каза вътрешният министър. Той подчерта, че „умишлено исканията са ескалирали до степен, че да бъдат неизпълними“ и „явно действията, които МВР предприема напоследък към една или друга знакова фигура, предизвикват недоволство“. Според вътрешния министър полицията не е говорител на столичния кмет, нито на организаторите на протеста. „Те трябваше да организират така, че да съобщават действията по организацията на протеста. Истинските организатори трябваше да се разграничат достатъчно рано от провокаторите“, изтъкна Миков и обеща:“Ще проверим дали полицаите са си говорили по радиостанциите, че бият заради Бойко Борисов. И какво, ако полицаите са си говорили такова нещо?!“. Според него вчерашното насилие по време на протеста пред Народното събрание е било насочено срещу полицията. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец