Свързани новини

13.12.2015 16:12

Давутоглу да се извини за кланетата в Тракия и да пусне журналистите от затвора

Видян 2187 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България трябва да поиска няколко неща от пристигащия утре  у нас турски премиер Давутоглу.  След като в началото на  тази година не осъдихме  арменския геноцид, извършен от поробителите, редно е поне да поискаме извинение за кланетата над българските тракийци и съвършено незаконното отнемане на имуществото им, за което комшиите още не са се разплатили с нас. Стотици хиляди българи стават жертви на погромите през 1913 г. – едни са убити, а останалите са прокудени от домовете си в днешната европейска част на Турция против международното право. Тя ни дължи милиарди евро по този повод. Ние на нея – нищо не дължим.

Другото, което сме длъжни да направим като членове на Евросъюза е да поискаме незабавно освобождаване на тримата видни турски  журналисти, хвърлени в затвора, заради разкритията си за връзките на фамилия Ердоган с Ислямска държава, доказани с документи и снимки, както и за анализите си за нарушаването на правата на човека в Турция. Тези работи са непростими, ако действително изповядваме демократични ценности.

В момента Давутоглу е наврян в миша дупка, след споразумението между САЩ и Русия за подкрепа на кюрдите, за което ще четете на стр.11 и след като решението му да свали руски самолет над Сирия едва не вкара НАТО във война с Путин, която никой, освен ислямисткия режим в Анкара не желае. 

Още повече, Съветът за сигурност на ООН ще разгледа днес настояването на Ирак за изтегляне на незаконно окупиралите негови територии турски войски. А след превземането на Хомс от Асад, руснаците и армията на Сирия са на път да затворят границата на арабската държава с Турция. Това ще доведе до секването на бежанската вълна и до прекратяване на незаконната търговия с петрол и памук, която върти ИДИЛ/ДАЕШ през комшиите ни.

България най-накрая трябва да се откаже, против разумната позиция на Брюксел, да бъде единствената страна, която подкрепя желаното от Анкара окупиране на зона 40 на 100 км в Сирия. И Вашингтон поиска след свалянето на руския самолет Турция да забрави тези мераци и да възстанови нормална граница със Сирия.

Ясно е, че Давутоглу ще поиска в София преместването на десетки, а може би на стотици хиляди „бежанци” (част от онзи ½ млн., който Анкара иска да натресе на ЕС) от неговата страна у нас, финансирано от Англия на Камерън, заради което британският премиер ни посети. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

МБАЛ Д-р Атанас Дафовски в Кърджали

Родилка почина след спешно секцио в болницата в Кърджали

33-годишна родилка е починала тази сутрин ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще