12.12.2015 14:55

В Аляска може да плащат данъци за първи път от 35 години

Видян 1358 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ако се сбъднат плановете на губернатора Бил Уолкър от Аляска, най-северният щат на Америка ще въведе за първи път от 35 години насам данък върху доходите и продажбите, съобщава money.bg.


С Новия план за устойчива Аляска Уолкър призовава за справяне с бюджетния дефицит на щата в размер на 3.5 милиарда долара. Северната земя дължи 90% от данъчните си приходи на налозите върху добива на петрол, според доклад на Института Рокфелер към държавния университет в Ню Йорк.


Ето защо жителите на щата с едни от най-облагодетелстваните американци по отношение на данъците. Те не плащат налози за приходите си – както като частни лица, така и като търговци.


Но плановете на Уолкър са да развали този данъчен рай. Предложението му е годишните приходи на домакинствата да бъдат облагани с 1.5%. Губернаторът предлага също така по-високи налози за петролния отрасъл, върху алкохола и тютюна, както и върху моторното масло. По сметките му бюджетът може да спести допълнителни 100 милиона долара от намаляване на оперативни разходи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.