Свързани новини

12.12.2015 10:02

Над 50 съдии с тоги излязоха пред Съдебната палата

Видян 2321 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Повече от 50 съдии с тоги излязоха пред Съдебната палата вчера вечерта, за да се срещнат с граждани и да отговарят на техните въпроси за съдебната реформа. Проявата е безпрецедентна за магистратите, които досега са заявявали по подобен публичен начин своите позиции само при уволнението преди няколко години на съдия Мирослава Тодорова, съобщава БНР.


Съдии от всички съдебни инстанции в София, включително и техни колеги от страната, застанаха за малко с тогите пред оградата на заключената вече Съдебна палата, за да кажат, че искат да говорят за съдебната реформа и искат да говорят с тези, за които работи съдът.


Съдията от Софийския апелативен съд Весислава Иванова обясни, че тя и колегите й са облечени в тогите си като символичен жест в подкрепа на утвърждаване на държавността.


"Ние се събрахме тук съвсем спонтанно, за да покажем, че ние не се страхуваме и че хората също не трябва да ги е страх. Те имат право на правосъдие и на справедливост и трябва да го поискат от тези, които ни управляват и от които зависи, за да се вземат най-после важните решения, които всички очакваме", поясни по повод проявата съдия Мария Данцова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще