Свързани новини

11.12.2015 14:19

Миков: Майките на деца от 1 до 2 години са ощетени по 80 лв. месечно

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   „Всеки месец майките на деца от 1 до 2 години са ощетени по 80 лв. месечно (960 лв. годишно), а семействата на децата с трайни увреждания по 54 лв. месечно (648 лв. годишно) от необвързването на минимална заплата и социални плащания”. Това заяви от парламентарната трибуна в декларация от името на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ лидерът на левицата Михаил Миков. „Майките пожелаха друга държавна политика, насочена към най-малките, към бъдещето на България, към родителите, които имат смелостта да имат и отглеждат деца”, каза още той. Председателят на БСП добави, че данните на Министерство на здравеопазването за раждаемостта през първите пет месеца на тази година са трагични. „В сравнение със същия период за миналата година, у нас сега са се родили 1776 бебета по-малко. Раждаемостта е спаднала с цели 7,4% или 74 промила – мисля, че и тук също сме европейски шампиони”, каза още лидерът на социалистите.



   Михаил Миков припомни някои от основните предложения на  БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ по Бюджета за 2016 г., които управляващите са отхвърлили - увеличение на средномесечния доход за придобиване право на семейни помощи; увеличение на гарантирания минимален доход (ГМД - непроменян от 7 години) от 65 лв. на 75 лв.; увеличение на месечната добавка за отглеждане на деца с трайни увреждания от 240 лв. на 294 лв., както и еднократна помощ за първия учебен ден, освен за първокласници, също и за децата от 2-ри и 3-ти клас от семействата с ниски доходи. „Ако всички тези мерки се приложат, допълнителните разходи ще бъдат около 250 млн., годишно”, обясни Миков. По думите му онзи ден правителството е разпределило около 370 млн. от актуализацията, но не за майките, не за децата, не за хората с увреждания, не за тези, които са под прага на бедността.



Миков бе категоричен, че от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ не приемат тази крайно дясна политика, защото тя убива България. „Ще бъдем последователни в отстояването на друга политика – по-справедливи данъци и по-социален бюджет, който държи сметка за истинския живот в България, не този, който се транслира през медиите, иначе България няма бъдеще, освен за шепа днешни управляващи и бизнеса около тях”, категоричен бе Михаил Миков.
            Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков, по поръчение на протестиращи майки, връчи на председателстващите Народното събрание неупотребяван памперс, както и национален флаг с надписи: „Аз съм българче” и „Сметките ви не са верни”.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи