Свързани новини

10.12.2015 17:59

Защо Москов не подава оставка?

Видян 2367 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17 депутати от 23 в Реформаторския блок са присъствали в сряда на обсъждането на съдебната реформа, което доведе до оставката на правосъдния Христо Иванов. А тези, които са били там са се разделили на две на гласуването на предложението на АБВ за разпределението на квотите в прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.


Заради него правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка. Радан Кънев пък, който след този вот обяви, че минава в опозиция, изобщо не е гласувал. Това сочат разпечатките на парламента. А ресорният вицепремиер Меглена Кунева изобщо не е присъствала. Така възниква въпросът защо е отсъствала и съдебната реформа не е ли важна за нея?


Мартин Димитров и Петър Славов досега изказват готовност да напуснат, но те не са от партията ДСБ, а от гражданската квота. А Демократи за силна България с лидер Радан имат още 4 депутати. Има си и министри. Според реформатора Гроздан Караджов 15 са декларирали, че ще подадат оставки от комисии и ще минат в опозиция.  Той каза още, че оставките са били обсъждани още преди решението на Христо Иванов. Така остават още 9 от тези, за които говори Караджов. И така възниква въпросът защо здравният министър и зам.- председател на ДСБ Петър Москов не подава оставка?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец