08.12.2015 17:32

Банка Виктория пред фалит, синдиците на КТБ й търсят купувач

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Синдиците на фалиралата Корпоративна търговска банка ще търсят купувач на дъщерната й банка Виктория", съобщи Капитал, позовавайки се на информация от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Фондът е разрешил да започне процедура по продажба на 100% от капитала на ТБ Виктория ЕАД. В процедурата ще бъдат включени и всички вземания на КТБ към дъщерната й банка, които възлизат на около 115 млн. лв.


  Припомняме, че банка Виктория беше поставена под особен надзор на 22 юни – два дни след като БНБ наложи същата мярка на майката - Корпоративна търговска банка. За разлика от КТБ, на Виктория лицензът не беше отнет. Финансовата институция отвори отново врати в началото на декември миналата година. По онова време депозитите в банката възлизаха на 285 млн. лв., но очаквано голяма част от тях бяха изтеглени. За деветмесечието на 2015 г. ТБ Виктория е отчела загуба от 7,43 млн. лв. и според специалистите интересът към покупката й може да бъде предизвикан основно от лиценза й за извършване на банкова дейност.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева