Свързани новини

04.12.2015 09:57

Павлова: Винетките са като яйцето и кокошката

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Казусът с по-добрите пътища и по-скъпите винетки е като този с яйцето и кокошката – или събираме по-високи такси и поддържаме пътната мрежа, или не. Това каза по Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


България няма да поставя бариери по пътищата. Движението ще се следи с джипиес система и ще бъде въведена електронна винетка.


„Не е толкова просто, не е да сложим пет бариери и след това да ви събираме такси. Вие си представяте пет бариери на петте магистрали. А ние имаме 20 хил. км пътища. Затова трябва цялата държава, всички пътища да бъдат опасани с рамки и камери и трябва да бъдат направени тези устройства, за да може да се плаща, а винетката да стане електронна. Така системата ще е по-справедлива”, обясни министър Павлова.


Тя повтори, че повишението на цената на винетките, планирано за догодина, означава да се плащат по 8 лева на месец от всеки, който иска да използва пътищата.


„Винаги има хора, които искрено протестират, но има и дежурни протестиращи", коментира министърът протестите срещу поскъпването на винетните стикери.


Новите цени на винетките са били обявени сега, защото в края на октомври станали готови анализите. Идеята е от 2017 г. всички пътища да бъдат опасани с камери и бариери и да бъде въведена сателитна джипиес система, като колите до 3,5 това ще ползват електронна винетка, обясни министър Павлова.


Минимум 600 млн. лв. ни трябват за ремонт на пътищата, а сега разполагаме с 200 млн, лв. каза още регионалният министър Лиляна Павлова.


 


На този етап трябва да успокоим предколедните страсти, коментира още ситуацията в страната регионалният министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели