Свързани новини

02.12.2015 16:59

Разследват фалшивия сигнал за бомба на Летище София

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Прокуратурата разследва случая с подадения сигнал за бомба на Летище София, който в крайна сметка се оказа фалшива тревога. Държавното обвинение е образувало досъдебно производство по член 326 от Наказателния кодекс за разпространяване на невярна информация от служител на летището. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години.


Припомняме, че във вторник около 13 ч. експертът от Връзки с обществеността на аерогарата Даниела Велева сигнализира за изоставен белгийски бус с взривно вещество в него. След като спецотряди отцепиха Терминал 1 и извършиха контролиран взрив стана ясно, че бомба няма. Изясняване по случая направи вчера главният секретар на МВР Геогри Костов. Той обясни, че с микробуса в страната са влезли двама души, които вече не са на територията на България. Единият е поел към държава от ЕС, а другият – към бивша съветска република. Според бТВ лицата са с албански произход.


По думите на Костов избраният от тях маршрут "не е обичайна практика". "Самият автобус и самите лица имат рисков профил", уточни още главсекът. Той посочи, че две кучета и два различни уреда са реагирали наличие на експлозиви. Като възможна причина за тяхната заблуда Костов посочи наличието на денкове с козметика в буса.


Междувременно премиерът Борисов нарече „банда некадърници” служителите от летището и полицията, които няколко часа държаха на нокти страната във вторник. „Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът. Мнението на експертите обаче, е че случаят е сериозен и може някой да пробва реакцията на службите ни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв