Свързани новини

02.12.2015 16:18

Доказано: ИДИЛ търгува петрол с Турция

Видян 1906 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Министерството на отбраната на Русия даде специален брифинг на тема Въоръжените сили на Руската Федерация в борбата с международния тероризъм. Нови данни, съобщи russian.rt.com. В хода на пресконференцията представители на военното министерство показаха спътникови снимки, на които са запечатани колони от бензиновози, пълни с нефт, откраднат от терористите от ИДИЛ. На кадрите ясно се вижда, че крайната цел на нефта, който е придобит от сирийска територия, е Турция. „Основният потребител на сирийски и иракски нефт от ИДИЛ е Анкара.


    Ердоган и неговото семейство са въвлечени в схемата за незаконни доставки на нефт от позиции, окупирани от джихадистите”, заяви заместникът на военния министър на отбраната на Русия Анатолий Антонов. По думите му доходите на терористите от продажба на нефт са около 2 млрд. долара на година. Припомняме, че преди дни Ердоган, че ще подаде оставка, ако се докаже, че страната му е купувала нефт от терористите в Сирия. В същото време стана ясно, че външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че е готов да се срещне с турския си колега Мевлют Чавушоглу по време на заседанието на министрите от Съвета за сигурност и сътрудничество, която ще се състои на 3 и 4 декември в Белград. Според Интерфакс  преговорите на Москва с Анкара по реализирането на проекта за газопровод Турски поток ще бъдат прекъснати.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион