01.12.2015 15:11

Далавера на Москов и прокурорска сестра ни граби с ¼ милион

Видян 4394 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Лъсна нерегламентирана схема, чрез която министърът на зравеопазването Петър Москов и неговият съветник – младата адвокатка Иванка Кръстева, грабят от данъкоплатеца 250 000 лв, алармира afera.bg Далаверата датира от преди месец, когато Кръстева, пише на директорите на скандалната кантора Ърнест и Янг – Диана Николаева и Юлиан Михов, че ще им възложи поръчката по ценообразуването на здравните пакети. Те от своя страна сами трябва да предложат финансовите параметри по договора. Съветникът на Москов, дори им предлага безплатно да ги захрани с всички данни от ведомството, съобщава afera.


Иванка Кръстева е сестрата на нашумелия напоследък с професионалните си действия Градски прокурор на София – Христо Динев, уточнява още сайтът.


Всичко това се случва в разрез със установените норми – налице е брутално заобикаляне на Закона за обществените поръчки. Няма търг, липсва публична покана, а въпреки размера на поръчката 250 000 лв., се отива на пряко договаряне с един клиент – Ърнест и Янг.


От Афера питат и, как точно това дружество, което е дръпнало 3млн. лв. от КТБ сега се оказа най-големият специалист по ценообразуване, още повече че тази дейност се осъществява чрез договаряне между НЗОК, Лекарския съюз и министерството по Наредба ? 40.


Според разследването на сайтът не става дума само за прибирането на 1/4 милион.


Стратегическата цел е да бъде взето цялото изпълнение на софтуера за Националната здравно-осигурителна система на България. Тя пък била просто превод на тази в Турция. Очаква се НЗОК да финансира до 20 млн. евро в програмата. Когато е готова системата, всички лични данни на българите първо ще преминават през турския сървър и чак тогава ще се връщат у нас, твъди afera и пита дали в ДАНС са на ясно с това. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и