Свързани новини

30.11.2015 13:19

75-минутен обяд среща Ердоган и Путин, няма да разговарят

Видян 1828 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     75-минутен обяд ще укрепи волята на световните лидери по време на срещата на ООН за климатичните промени в Париж, съобщава БГНЕС. Почивката за хранене ще раздели над 12-те часа, в които триминутни речи ще произнасят държавни ръководители, чиято задача е да постигнат ефективно сътрудничество в ограничаването на глобалното затопляне.


   Обядът ще бъде споделен от хора като американския президент Барак Обама и китайския лидер Си Цзинпин. Заедно на една маса ще седнат и държавници, между които цари моментно или постоянно напрежение, сред тях са турският президент Реджеп Ердоган и руският му колега Владимир Путин, които са в силно обтегнати отношения заради свалянето на руския Су-24 от Анкара на 24 ноември, както и  израелският премиер Бенямин Нетаняху и палестинският държавен глава Махмуд Абас.


   След безпрецедентното сваляне на изтребителя на Кремъл турският президент на няколко пъти предлага среща на четири очи в Париж по повод на инцидента, но до последно от Москва не потвърдиха дали тя ще се състои. В официално изявление днес Кремъл обяви, че Путин няма да разговаря с Ердоган на международната конференция за климата в Париж.


    Почти 200 страни участват в започващата днес на конференция, която ще продължи до 11 декември. Почти всички правителства вече са очертали плановете си за борба с глобалното затопляне след 2020 г., което се приема като положителен знак за постигане на амбициозен договор за забавяне на глобалното затопляне.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни