Свързани новини

27.11.2015 09:51

Путин: Глупости и празни приказки от Турция

Видян 3166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Турският президент Реджеп Ердоган е предложил на руския държавен глава Владимир Путин да проведат разговори на 30 ноември по време на срещата по климатичните въпроси в Париж, съобщи БНР. Руската страна обаче не е дала официален отговор.


Ако знаехме,че самолетът е руски може би щяхме да го предупредим по друг начин, заяви Ердоган пред френска телевизия. На свой ред руският президент изключи възможността турските военновъздушни сили да не са могли да разпознаят руския самолет. Путин определи оправданието като "глупости и празни приказки".


Анкара ще смята за агресия ситуация, при която неин боен самолет наруши въздушното пространство на Сирия и бъде свален от руска зенитна ракета, предупреди също Ердоган в интервю за Си Ен Ен.


"Подобен инцидент е възможен и той ще ни застави да вземе мерки, които, безусловно, не се обсъждат. Разбира се, това би било агресия срещу нашето право на суверенитет и за държавата е естествено да защитава това право. Ние не искаме да участваме в това. Но тези, които застават на страната на Сирия и способстват за нарастване на напрежението, според мен носят отговорност за това", добави Ердоган.


Висшият военен съвет на Турция проведе заседание заради инцидента със самолета. Съветът препоръча да се държат открити каналите за връзка с Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.