Свързани новини

24.11.2015 13:45

БСП: Подкрепяме исканията на служителите от културните институции

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова, Мариана Бояджиева и Стоян Мирчев се срещнаха с протестиращи служители от културните институции. Зам.-председателят на парламентарната група на левицата Атанас Мерджанов припомни, че в петък социалистите са дискутирали с ръководството на КНСБ и практически са подкрепили исканията на протестиращите. Той обяви, че днес предстои декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, а отделно социалистите ще предложат промени между първо и второ четене за набавянето на необходимите 25 млн. лв. „Следете какво ще бъде отношението на всяка една парламентарна група към тези предложения, защото едно е да се флиртува с представителите на културата, друго е реално да осигуряваш средства и да показваш позиция какъв трябва да бъде бюджетът за нормалното функциониране на сектора”, каза още Мерджанов.



Корнелия Нинова връчи на протестиращите декларацията и обясни, че тя е обвързана не само с днешното събитие, но и с бюджета за 2016 и изобщо с отношението на политиката и държавниците към тема духовност и култура. „Бюджетът разполага с възможности за тази помощ, която искате. Над 2,5 млрд. лв. са предвидени за капиталови разходи. Просто човек трябва да каже кое му е по-важно – култура и духовност или ремонт и строителство”, подчерта Нинова.
Депутатът Мариана Бояджиева заяви, че културата е белег за духовното извисяване на една нация и независимо от политическите пристрастия, независимо от това, което се направи в материално отношение, това което оставаме след нас, е част от наследството, от духовността ни”.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,