Свързани новини

24.11.2015 10:16

Българите са най-недоволни от жилищните си условия

Видян 2576 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


България е на последно място по "удовлетвореност от настаняването" в жилище, сочи анализ на Евростат за нивото на жилищните условия в страните-членки на ЕС през 2014 г.

По 10-степенната скала България е на последна позиция с 6,0 точки. По-удовлетворени от българите от жилищните условия са хората в Сърбия - 6,2; Латвия и Гърция - по 6,6; Унгария - 6,8; Хърватия - 6,9 и т.н.

По същия показател най-удовлетворени са гражданите на Финландия и Швейцария - по 8,4 от 10 възможни степени на удовлетвореност. На върха са също хората в Австрия и Дания - по 8,3; Швеция - 8,2; Норвегия, Ирландия и Холандия - по 8 и др.

Според други данни от изследването - около 56 на сто от българите обитават къщи, а около 44 на сто живеят в апартаменти.

По показател "собственост на жилището" - около 84 на сто от жителите на България имат собствени жилища. В България около 43 на сто от домакинствата живеят също в условия на пренаселеност, отчита европейската статистика.

Според данните на изследването - най-много собственици на жилища в Евросъюза са регистрирани в Румъния - около 96 на сто, Словакия - 90 на сто, Литва, Унгария и Хърватия - по 89 на сто и др.

Най-малко собствени жилища са регистрирани сред домакинствата в Германия - едва 52,5 на сто, Австрия - 57 на сто, Дания - 63 на сто, Великобритания и Франция - по около 65 на сто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец