23.11.2015 11:34

Борисов представи възможностите за инвестиции в България пред китайския бизнес

Видян 990 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Предимствата на България пред повечето Балкански страни са членството в  Европейския съюз, стабилните парламентарна подкрепа и правителство, най-ниските данъци в ЕС, високо квалифицираните кадри. На тази основа и предвид новите индустриални и технологични паркове, които изграждаме, китайските фирми могат да намерят много добър пристан. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на инвестиционния форум Инвестирай в България. Разшири се в Европа,  организиран в Шанхай от Българската агенция за инвестиции. В срещата с членовете на българското правителство, включени в делегацията на премиера Борисов в Китай, участваха над 100 местни компании.


    Бойко Борисов посочи, че развитието на инфраструктурата,  новите транспортни коридори, достъпът до Черно море и Дунав, добрият климат, който способства развитието на туризма и земеделието, са само част от многото предпоставки, позволяващи да се задълбочи сътрудничеството между двете държави.


    Министър-председателят обърна внимание и на инициативата 16+1. "Тя дава възможност и България, и Сърбия, и  Република Македония, и  Румъния, и останалите държави да  участваме в съвместни проекти, които да гарантират изграждането на жп линии, на магистрали, на инфраструктура, пристанища, за да може "Пътят на коприната" да следва своя естествен път", заяви Борисов. Той изрази надежда на утрешната среща в Суджоу, че ще се договорят добри проекти от полза за всички страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще намерите равновесие между личния и професионалния си живот

Днес ще намерите равновесие между личния и