20.11.2015 14:44

ЦИК поиска отмяна на наложената й глобата заради непредадени в срок документи

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Централната избирателна комисия е поискала отмяна на глобата от 300 лева, която Административният съд в София й наложи преди дни. Причината за глобата, наложена на председателя на комисия Ивилина Алексиева е, че не е изпратила в срок поисканите от магистратите данни от изборните протоколи на секционните избирателни комисии (СИК), предадени в Общинската избирателна комисия (ОИК), в които има разминавания с окончателния резултат по делото за касиране на изборите за общински съветници в столицата.


От ЦИК съобщиха днес, че определението на Административния съд – София, с което е задължена комисията, като неучастваща страна по делото, да представи удостоверение дали за произведените избори за общински съветници има разписки за предаване на протоколи от СИК на ОИК с неудовлетворени контроли, е постъпило в Централната избирателна комисия с на 17 ноември. В същия ден Централната избирателна комисия е приела протоколно решение и е изпратила писмо в отговор на дадените от съда указания.


От комисията посочват още, че Алексиева е отсъствала от ЦИК по обективни причини на 17 и 18 ноември поради участието й на актосъставител в съдебно заседание по дело в гр. Павликени. Затова и се иска отмяна на глобата, се уточнява в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Почина бащата на убития Митко от Цалапица

Бащата на убития младеж от Цалапица ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и