20.11.2015 11:24

Започва обсъждането на новите мерки в Шенген

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи ще заседава извънредно днес, за да обсъди въвеждането на допълнителни мерки за борба с тероризма след атентатите миналата седмица в Париж.

Франция настоява за по-строг контрол за това кой влиза и излиза от външната граница на зоната за свободно движение в ЕС, известна като Шенген. На заседанието ще бъде одобрен документ, който предвижда системният контрол по външните граници на ЕС вече да може да обхваща и гражданите на съюза. Досега контролът на гражданите на ЕС при влизане в съюза се ограничава предимно до проверяване на самоличността. Предлаганата ревизия предвижда възможност за задълбочени полицейски трансгранични проверки, включващи консултиране с бази данни, включително с Шенгенската информационна система.



Ще бъде обсъдено въвеждането на постоянен и координиран контрол по външните граници на ЕС. По настояване на Франция вътрешните министри от ЕС ще призоват още за създаване на единен регистър за пътниците по въздух и за засилване на обмена на разузнавателна информация между страните с цел по-ефективна борба срещу тероризма. Министрите ще разговарят и за уеднаквяването на наказателното право по въпроса за радикализацията.

Системният контрол по външните граници на ЕС, както и извънредното заседание на Съвета на ЕС по вътрешни работи и правосъдие, бяха поискани от Франция след терористичните атаки в Париж в петък вечерта. Холандия предлага да се въведе мини шенгенската зона, която да включва Австрия, Германия, Белгия, Холандия и Люксембург. Планът предвижда и създаването на транзитни лагери за мигранти извън тези граници.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на