20.11.2015 11:07

Спецчастите щурмуват хотела в Мали, 80 заложници са спасени

Видян 1288 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освободени са 80 души от взетите 170 заложници тази сутринта в хотел Радисън в малийската столица Бамако, след като специалните служби на страната атакуваха сградата. В момента те се придвижват етаж по етаж, за да стигнат до въоръжените нападатели, предаде Ройтерс.  Власти в страната потвърдиха смъртта на трима души при терористичния акт.

Нападателите, чиито брой не е известен и се твърди, че са между двама и десетима, все още са в сградата, от време на време се чува престрелка, твърдят свидетели, които са се сърбали на улицата в близост до отцепения хотел.
Около сградата има полицейски кордон, а властите са блокирали и пътищата, които водят към района. В операцията са се включили сили на полицията, армията, мироопазващата мисия на ООН в страната, както и френски войници, които все още действат в Западна Африка.

Джихадистите са се барикадирали със заложниците на седмия етаж на луксозния хотел, който приема най-вече чуждестранни гости. Терористите, които крещели Аллах Акбар по време на атаката, сами освободили 2 жени.  Едно от условията, за да бъде пуснат някого било да може да рецитира части от Корана, съобщава Daily Mail.

Няма опасност за живота на българските медици, които изпълняват задачи в Мисията на ЕС за обучение на силите за сигурност на Мали, съобщиха от военното министерство. Четиримата българи са в базата на мисията и са предприети мерки за тяхната безопасност. От външно министерство не са съобщили за българи в хотела.


Подобно нападение се случи през август в друг малийски град – Севаре. Тогава 24-часова обсада на хотел доведе до смъртта на четирима малийски войници, петима служители на ООН и четирима терористи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще